Matto tutkijanhuoneeseen

Lääketiede

Matto on oivallinen sisustuselementti tutkijanhuoneeseen. Tutkija viettää huoneessa runsaasti aikaa ja onkin tärkeää, että huoneessa on miellyttävä tunnelma, joka auttaa tutkijaa keskittymään kulloinkin käsillä olevaan tutkimukseen. Millainen matto sitten sopii parhaiten tutkijanhuoneeseen ja mistä maton voi näppärimmin ostaa ilman turhaa ajanhukkaa ja vaivannäköä?

Matto tutkijanhuoneeseen verkosta

Käytännöllinen, mukava matto on näppärintä ostaa verkkokaupasta. Näin maton valinta ja ostaminen häiritsee mahdollisimman vähän tutkijan kiireistä arkea. Yksi parhaista mattoihin erikoistuneista verkkokaupoista on Trendcarpet, jonka valikoimien pariin kannattaakin surffata suoraan etsiessäsi tutkijanhuoneeseen sopivaa mattoa. Trendcarpet tarjoaa laajan valikoiman erilaisia mattoja, joten valinnanvaraa riittää, ja toimittaa tutkijanhuoneeseesi valitsemasi maton sinulle nopeasti ja toimituskuluitta.

Millainen matto sopii tutkijanhuoneeseen?

Monet seikat vaikuttavat siihen, millainen matto sopii juuri sinun tutkijanhuoneeseesi. Kannattaakin pohtia ensisijaisesti sitä, millaiseen käyttöön matto tulee. Huoneeseen sopii hyvin erilainen matto riippuen siitä tehdäänkö huoneessa esimerkiksi erilaisia kokeita vai keskitytäänkö huoneessa lähinnä lukemaan tieteellisiä artikkeleita, ja kokoamaan omaa tutkimusaineistoa. Jälkimmäisessä tapauksessa kannattaa panostaa huoneen viihtyisyyteen ja mukavuuteen, sillä viihtyisä ja mukava tutkijanhuone tarjoaa hyvät puitteet lukemiselle, kirjoittamiselle, tekstin jäsentämiselle ja tieteelliselle ajattelulle. Esimerkiksi laadukas villamatto on hyvä valinta tällaiseen huoneeseen! Jos taas huoneessa tehdään erilaisia kokeita, kannattaa valita ensisijaisesti erityisen helppohoitoinen matto.

Tutkijanhuoneen sisustuksen väreihin kannattaa kiinnittää huomiota. Tutkijan kannattaakin miettiä, millaista tunnelmaa hän huoneeseensa kaipaa. Haluaako hän, että huone on mahdollisimman rauhoittava ja neutraalin värinen? Vai toivooko hän huoneeseensa mahdollisimman piristäviä ja inspiroivia värejä? Parhaat värivalinnat riippuvat sekä tutkijan omasta luonteesta että tutkimuksen luonteesta.

Osa tutkijanhuoneista voi olla sellaisia, että niissä vastaanotetaan vieraita. Tällöin huoneeseen kannattaa valita matto, joka ikään kuin toivottaa vieraan tervetulleeksi ja auttaa häntä tuntemaan olonsa kotoisaksi. Monet itämaiset villamatot toimivat erityisen hyvin tällaisissa tiloissa, sillä ne luovat tilaan itämaista, kutsuvaa tunnelmaa, joka lisää tutkijan auktoriteettia ja kiinnostavuutta vieraan silmissä. Valittaessa sisustuselementtejä tällaiseen huoneeseen, kannattaa huomioida, millaisia vieraita tutkijaa käy pääasiassa tapaamassa. Ovatko he esimerkiksi muita tutkijoita vai tutkimusta rahoittavia tahoja tai kenties asiakkaita, jotka ovat kiinnostuneita ostamaan tutkimuksen kautta kehitettävän tuotteen tai palvelun? Jos tutkimustyö pureutuu esimerkiksi tiettyyn tuotteeseen tai palveluun, on mahdollista käyttää huoneen sisustuksessa kyseisen tuotteen brändivärejä. Tällaisilla pienten yksityiskohtien huomioimisella voi olla yllättävän suuri vaikutus vieraiden käyttäytymiseen ja siihen, millaisen ensivaikutelman tutkija onnistuu luomaan.

Entä budjetti?

Tutkijan budjetti saattaa olla tiukka ja tutkijanhuoneen sisustusbudjetti tämän vuoksi melko niukka. Budjetti saattakin sanella melko tiukat raamit huoneen sisustusvalintojen suhteen. Trendcarpet tarjoaa onneksi hyvin monenlaisiin budjetteihin sopivia vaihtoehtoja ja hinnat vaihtelevatkin muutamasta kympistä useisiin satasiin. Jo muutamalla kympillä voi tehdä Trendcarpetilla kivoja löytöjä, eikä toimitukseenkaan kulu rahaa, sillä Trendcarpet toimittaa lähetykset maksutta.