Innovaatiosta ja tuotekehityksestä valmiiseen tuotteeseen asti

Lääketiede

Sinulla on kädessäsi uutuuttaan hohtava tuote, mutta oletko koskaan miettinyt tarkemmin, miten erilaiset tuotteet valmistetaan? Tiesitkö, että useat oppilaitokset ja yritykset ympäri maailman panostavat jatkuvaan tuotekehitykseen? Yhteiskunta kehittyy ja koko globaali maailma kehittyy päivä päivältä eteenpäin. Uudet innovaatiot luovat hyvinvointia, työpaikkoja ja rahaa lähes maailman jokaiseen kolkkaan.

Huikeita innovaatioita alalla kuin alalla

Erilaisia innovaatioita ja tuotekehitystä on tarjolla jokaisella alalla. Esimerkiksi eläinruokateollisuus on viime vuosina kehittynyt nopeasti uusien innovaatioiden avulla, joista yksi huomattava on viljaton koiran- ja kissanruoka.

Runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja sisältävät tuotteet kannattaa hankkia kätevästi verkossa palvelevasta Zoo.fi -nettikaupasta. Maistuvaa eläinruokaa, hoitotuotteita, leluja, akvaariotarvikkeita, eläinapteekin tuotteita ja monia muita löytyy Zoo.fi -osoitteesta.

Lemmikkien oma nettikauppa Zoo.fi pitää lemmikeistä hyvän huolen.

 • Ruokaa, leluja, hoitotarvikkeita, ravintolisiä, koiraheijastimia, sadetakkeja, kuljetuskoreja ja lemmikkien sänkyjä/petejä löytyy “saman katon alta verkosta.”
 • Täydellinen eläinkauppa verkossa zoo.fi toimittaa asiakkaan tilaamat tavarat nopeasti 1-3 arkipäivän kuluessa.
 • Kaikilla kissan- ja koiran ruoilla on täydellinen makutakuu
 • Tutustu Zoo.fi -verkkokauppaan ajan kanssa ja yllättä lemmikkisi myönteisellä tavalla!

Korkea teknologia ja osaaminen

Menestykseen ei ole vain yhtä tietä, vaan jokaista uutta innovaatiota pitää tarkastella monelta eri kantilta. Nykyaikainen tutkimus- ja kehitystyö palveleekin tehokkaasti esimerkiksi seuraavia aloja:

 • Kiertotalous, maailmanlaajuinen ruoka-ohjelma ja teollisuus

Maailma ja ihmiskunta tarvitsee kestäviä, puhtaita ja toimivia ratkaisumalleja eri sektoreiden ja alojen toimijoille. Puhdas luonto, ilma ja vesi ovat jokaisen perusoikeuksia, jotta jokainen voi omalla panostuksellaan vastata meneillään olevaan ilmastonmuutokseen ja tärkeiden luonnonvarojen uhkaavaan hupenemiseen. Jokaista elävää koskettavia asioista, eikö totta?

 • Jokaista koskettavat terveys- ja hyvinvointipalvelut

Oppilaitokset, tutkimuslaitokset, yksittäiset ihmiset, yritykset, vapaaehtoisjärjestöt ja eri alojen asiantuntijat miettivät ja testaavat tunnista toiseen erilaisia ratkaisumalleja kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin luomiseksi yhteiselle maapallolle. Ratkaisuja ja toimintamalleja halutaan kokeilla sekä paikallisesti, alueellisesti että valtakunnallisesti, jotta hyöty saadaan jakautumaan kaikille tasaisesti.

Jokaisen ihmisen eettinen, yksilöllinen ja kokonaisvaltainen kohtaaminen on erittäin tärkeää. Eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäiseminen sekä tasa-arvoisen yhteiskunnan luominen ovat hyvään elämään kuuluvia asioita.

Tieto-ohjattu rakentaminen hyödyntää digitalisaatiota

Mitä digitaalisuus käytännössä merkitsee? Katsotaanpa lähemmin. Rakennus- ja kiinteistöalalla digitalisaation tarjoamat hyödyt ovat hyvin selkeät. Digitaalisuus tulee mahdollistamaan reaaliaikaisen, kattavan ja tehokkaan tiedon saamisen jokaisen uuden sekä meneillään olevan rakennusprojektin jokaisesta vaiheesta. Kerätty tieto hyödyntää ja analysoi tehokkaasti kiinteistön elinkaaren eri vaiheita.

 • Tieto-ohjatun rakentamisen avulla saadaan aikaiseksi ekologiset, inhimilliset ja kestävät taloudelliset ratkaisut.
 • Tieto-ohjatun rakentamisen tavoitteena on analysoida tarkkaan kaikkea rakentamiseen liittyvää tietoa tiedonhallinta- ja tekoälysovellusten avulla.
 • Toinen tärkeä tavoite on kehittää uusia teknologiasovelluksia palvelemaan mahdollisimman tehokkaasti uusia rakennusprosesseja.

Korkea teknologia on Suomen valttikortti

Suomalaiset yritykset käyvät tuottoisaa ulkomaankauppaa korkean teknologian tuotteiden avulla. Korkean teknologian tuotteilla tarkoitetaan tavaroita, joiden suunnitteluun ja kehitykseen on käytetty vähintään 4 % jokaisen toimialan vuosittaisesta liikevaihdosta. Näitä löytyy monilta aloilta, kuten lääketeollisuudesta, elektroniikkateollisuudesta, sähkö- ja kemikaaliteollisuudesta, avaruus- ja ilmailuteollisuudesta sekä tieteellisistä instrumenteista.

Korkean teknologian varsinainen määritelmä tuntuu toisinaan hyvin kapealta, sillä mukaan ei lueta monia korkean teknologian avulla valmistettuja kotimaisia tuotteita. Kyseisiä tuotteita ovat muun muassa metsäkoneet, hissit, satamanosturit, dieselmoottorit, jäänmurtajat ja risteilylaivat.

Teknologiateollisuus on suuri osa Suomen vientiä ulkomaille. Vientiin ja yritysten investointiin halutaan panostaa myös valtion toimesta luomalla kannustava yritysverojärjestelmä. Suomen viennin selkäranka ovat metsä-, teknologia- ja kemianteollisuus, jotka muodostavat 80 % kotimaan vientituloista.

Teknologiateollisuuden asettama visio korostaa kolmea tärkeää seikkaa:

 • Tulevaisuuden työtä, oppimista ja yhdessä tekemistä
 • Moniulotteisemman arvon luomista, jonka avulla korostuvat yritysten panostukset yhteiskunnan hyväksi
 • Erilaisia ratkaisuja tuovia innovaatioita esimerkiksi kiertotalouteen ja kaupungistumiseen

Peliala vie osaavaa suomikuvaa maailmalle

Korkea teknologiateollisuus panostaa Suomessa vientiin myös suositulla ja jatkuvasti kehittyvällä peli- ja ohjelmistoalalla. Vuosittain kotimainen teknologiateollisuuden vienti on kasvanut miljardeilla euroilla, joten ohjelmisto- ja pelialaan tullaan myös tulevaisuudessa panostamaan runsaasti osaavien työntekijöiden ja korkean koulutuksen avulla.